Agenda

Agenda

Brein café met Miranda

Iedereen is welkom in de bibliotheek van 20.00 – 21.30 uur als je geïnteresseerd bent in het hoe en wat van diverse psychische klachten.
Vanaf 19.30 uur is er gelegenheid om bij de inloop in de bibliotheek onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens de inloop zullen er regelmatig ervaringsdeskundigen en organisaties aansluiten en vertellen over het onderwerp, wat tot nu toe zorgt voor mooie en persoonlijke verhalen!
Het Breincafé is GRATIS bij te wonen, wel is inschrijving fijn via www.bibliotheek-wijchen.nl.
Deze bijeenkomsten heb ik inmiddels meer dan 20 keer georganiseerd.

2023 - 2024

13 dec. 2023: Het hoe en wat van angststoornissen
Een angststoornis veroorzaakt heftige klachten in het dagelijkse leven zonder dat er direct echt gevaar is. Op woensdag 13 december was je welkom bij het GRATIS Brein café! Wat gebeurt er in het brein & zenuwstelsel, wat zijn de verschijnselen en hoe ermee om te gaan?

31 jan. 2024: Van kort lontje tot agressie
Wist je dat Nederland Europees kampioen is op het gebied van agressie naar werknemers in vergelijking met 12 omringende landen? Wat is er aan de hand? Wat is het verschil tussen een kort lontje en agressie? Wat gebeurt er in het brein en zenuwstelsel bij spanning en welke soorten agressie zijn er? Wat heeft stress - vertrouwen en hechting met elkaar te maken en wat is er nodig om grip te houden en met elkaar in contact te blijven?

7 mrt. 2024: Hechtingsstoornissen
Wat is een veilige - en onveilige hechting? Wat is de impact van onveilige hechting als je eenmaal volwassen bent? Wat gebeurd er in het brein en zenuwstelsel op momenten van onveilige gevoelens. Wat is helpend en wat juist niet?
Als gast sluit Kim Kraaijenzang graag aan en neemt ons mee vanuit haar eigen ervaringen.
Rik Luijmes, van theatergroep Greppel is tijdens de inloop aanwezig om te vertellen over de voorstelling; "toen Thuis” op 11 april in 't Mozaïek Wijchen. Als deelnemer krijg je korting op deze bijzondere intieme voorstelling. Dus zorg dat je erbij bent!    

15 mei 2024: Zelfbeschadiging 
Wist je dat 15.000 mensen die zichzelf beschadigen jaarlijks terecht komen op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis? Een aantal van deze mensen ervaren geen adequate hulp ‘omdat ze het zichzelf hebben aangedaan’. Wat gebeurt er in het brein en zenuwstelsel bij spanning? Heb je de neiging om degene die zich heeft beschadigd te redden, aan te klagen, of weet je niet wat te doen, en wat is daarvan het effect op de ander? Wat is wel of niet helpend

Nieuwsgierig? 

Meld je aan en ik ontmoet je graag!
Toegang is gratis, graag vooraf aanmelden via: website bibliotheekwijchen.

ggz-cafe
 

Als je na het Breincafé de deur uit gaat met meer stof tot nadenken en begrip, dan heb ik mijn doel al bereikt!

Om goed aan te sluiten bij de cliënt heb je de moed nodig om naar jezelf te kijken.