Event 10 maart 2020

Indrukwekkende gebeurtenissen en trauma’s bij professionals

Wat als je werk je teveel wordt?
trauma-werkbewust

Mijn 2e EVENT heb ik iets groter aangepakt in ’t Mozaïek, zowel in ’t theater als in het kleurrijke huis van Wijchen en was wederom een groot succes met een grote tevredenheid vanuit de deelnemers! Zomaar een paar reacties uit de evaluatie; ‘nieuwe kennis opgedaan, mooi en afwisselend programma, boeiende sprekers, nuttig om als hulpverlener voor jezelf te zorgen, zeker voor herhaling vatbaar!’

'Dit EVENT was een dappere stap om een beladen onderwerp uit de taboesfeer te halen!'

Dit belangrijke thema riep erg veel op en gaf aan hoe urgent het is om met elkaar over in gesprek te gaan en te blijven!
Het EVENT was bedoeld voor alle professionals binnen zorg – welzijn – dienstverlening – hulpdiensten en trainers, coaches, docenten, IB, arbeidsdeskundigen, managers binnen GGZ, zorg & welzijn – dienstverlening en allen die belangstelling hadden voor het thema.

Indrukwekkend waren de verhalen van 2 Keynote sprekers Marlies Veltman en Andrea Walraven - Thissen. Hierin werd pijnlijk duidelijk hoe belangrijk het is om met de juiste kennis de eerste opvang te doen waardoor psycho traumatisch herstel mogelijk is.

Daarnaast konden de deelnemers kiezen uit 4 interactieve workshops door Jeanet Grootjans, Wobbe Storm & Maarten Schepers, Kim Kraaijenzang samen met mij, Irene Walk & Inge Pansier die het voor elkaar kregen om in korte tijd de deelnemers enthousiast te krijgen en stof mee te geven tot nadenken.

De middag werd afgesloten met een korte indrukwekkende theatervoorstelling door Linde Notmeijer & Judith Wijnen die ons confronteerde met de impact van stigma's over cliënten- ervaringsdeskundigen en hulpverleners en het soms pijnlijke ongemak in sociale interacties.

Als laatste was er bij de borrel gelegenheid om elkaar te ontmoeten en inspireren en samen terug te kijken op een zeer geslaagde middag!

Deze middag werd ondersteund door support van 'vrienden van het Event’: Wilma Willems van Sfeer van Willems, Thermen de Beerendonk, Bibliotheek Wijchen, Remon Wunderink van de Makro in Nijmegen, 't Mozaïek Wijchen en Brigitte Bruijsten en Ronald Bruijsten van Van Belang.

Foto impressie

Neem contact op

Volg Miranda

Neem contact op

Volg Miranda

My Image