Event ‘Zichtbaar’

Vrijdag 29 maart 2019

Het event 'Zichtbaar' in de bibliotheek van Wijchen op vrijdag 29 maart was een groot succes. Het thema van de avond was gelijk aan het thema van de Week van de Psychiatrie.

Dit eerste event van WerkBewust was bedoeld voor iedereen die professioneel of in zijn of haar omgeving te maken heeft met psychisch kwetsbare mensen.

Meer dan 110 gasten bezochten de bijeenkomst in 't Mozaïek. Bezoekers konden kennis maken met de praktijk-aanpak in diverse workshops van Carol Lamers, Maaike Borsboom, Trees Den Brok, Kim Kraaijenzang, Diana Guldenaar, Jeanet Grootjans en Linsy Hellegers.

De thema's waren zo aansprekend dat het soms lastig kiezen was voor deelnemers.

Ook de sprekers wisten het publiek te boeien: Een ervaringsdeskundige hield zijn gehoor voor hoe iemand vanuit een gewoon leven terecht komt in de valkuil van de verslaving. En hoe moeizaam de weg terug voor hem was.

Naast de workshops en sprekers presenteerden lokale organisaties Compass, Zozijn, Inzetbureau Ervaringsdeskundigheid, Integraal Herstel en RIBW (beschermd wonen) zich op een infomarkt.

Event WerkBewust

Video Impressie

Foto Impressie

Event ‘Zichtbaar’ Programma


Op 29 maart 2019 kon je je laten informeren en inspireren, lees hieronder wat er op het programma stond:

Het event werd georganiseerd door Miranda van Amersvoort van WerkBewust. Hiermee maakte zij de verbinding tussen de “Week van de Psychiatrie” en het 10-jarig jubileum van haar bedrijf WerkBewust.

Miranda van Amersvoort werkt al ruim 25 jaar in de GGZ. Zij geeft al jaren training & coaching binnen de zorg, welzijn en dienstverlening.

Lees meer over de achtergrond van dit event.

event zichtbaar miranda van amersvoort

Folders downloaden?
Ga naar de pagina Downloads!

 

Workshops

  • Bikablo® visueel communiceren door Maaike Borsboom

    Wat is Bikablo®?
    Welkom in de wereld die bikablo® heet!
    Bikablo® is het merk dat de deuren opent naar de wereld van het visueel denken en de visuele dialoog.
    In de Bikablo® workshop maak je kennis met vaardigheden en technieken in het kader van betekenisvolle visualisatie, voor zowel beginners als gevorderden. Samen met andere deelnemers werk je in een groep aan de techniek, visuele ingrediënten en methoden van visualisatie. 
    Ongeacht jouw artistieke talent leer je een visuele taal die je kunt gebruiken op klein formaat (jouw eigen aantekeningen).
    Dé doelstelling: dat jij plezier hebt en direct de volgende dag met het geleerde aan de slag kunt!

    Wat te verwachten?
    De aanwezigen krijgen een korte impuls workshop visueel werken waarin ze tools leren woord/beeld combinaties te maken, die kunnen worden ingezet in de communicatie. De workshop wordt uitgevoerd door Maaike Borsboom, zij is global certified Bikablo®-trainer en werkt bij www.aanblazer.nl
    Maaike Borsboom van www.aanblazer.nl werkt als visueel faciliteerder. Zij ondersteunt mensen om zichzelf en elkaar beter te begrijpen. Dat doet zij door middel van tekenen.

    Maaike Borsboom - Event Zichtaar
  • Met drama voorbij het drama door Linsy Hellegers

    In deze workshop laat Linsy je ervaren hoe je een nieuw perspectief kan krijgen op een situatie die jou raakt. Als mens worden we regelmatig geraakt als we in interactie zijn met anderen. We voelen ons dan diep van binnen onveilig en daarom gaan onze overlevingsmechanismen aan. We raken dan verstrikt in ons drama. In deze workshop ontdek je op een speelse en luchtige manier hoe je uit deze verstrikking kunt komen.
    Linsy Hellegers is psycholoog en energetisch werker. Ze helpt pioniers, ondernemers en professionals hun missie vorm te geven in hun werk, zodat ze op hun eigen unieke manier impact creëren.

    Linsy Hellegers
    Meer informatie: www.prachtigenkrachtig.nl of bel: 06 – 14360378.

    Linsey Hellegers - Event Zichtaar
  • De Mat, Communicatievaardigheden door Trees den Brok

    Trees den Brok is Systeemtherapeut en aangesloten bij NVRG. Ze werkt bij GGZ Compass in Wijchen en bij Pro Persona in Arnhem. Ze heeft een eigen Praktijk genaamd Relatief. Dit is een praktijk voor Gezin- en Relatietherapie. Daarnaast is Trees trainer voor De Mat. Dit is een communicatievaardigheden-training voor familie en naasten van mensen met een psychiatrische aandoening. 
    Tijdens het event op 29 maart geeft Trees een workshop over De Mat, een communicatie-vaardigheden training. Ze zal zal kort laten zien hoe je effectief kunt communiceren bij het hanteren van psychiatrische problemen binnen de familie.

    www.gezinstherapeut-relatief.nl
    Trees den Brok +31 611 039 224

    Trees den Brok - Event Zichtaar
  • Weerbaarheid door Jeanet Grootjans

    Leer krachtig jezelf te zijn!
    Jeanet Grootjans is een gediplomeerd trainer en trainingsacteur met veel expertise in de zorg en hulpverlening. Ze kijkt met een systemische blik. Jeanet heeft jarenlange ervaring bij organisaties in de jeugdzorg, vrouwenopvang, GGz, cultureel werk, apotheek en als consulent in een sociaal wijkteam van de gemeente.

    Weerbaarheid! Wat is dat nu precies?
    Weerbaarheid is gebaseerd op zelfvertrouwen en met een open blik de wereld in kijken. Als je weerbaar bent, kun je op een passende manier opkomen voor jezelf, heb je een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Je blijft positief, sterk en laat je niet beïnvloeden. Weerbaarheid is het vermogen om in het dagelijks leven je grenzen aan te geven en je wensen duidelijk kenbaar te maken, waarbij je ook de grenzen van de ander respecteert.

    Tijdens de training werk je aan je fysieke, verbale, sociale en mentale weerbaarheid.
    Op 14 maart 2019 start de weerbaarheidstrainingen in Wijchen.
    • Kinderen van 4 t/m 7 jaar
    • Jongeren van 7 t/m 10 jaar
    • Ouders/Verzorgers, die willen opvoeden vanuit kracht
    De trainingen worden gegeven in ’t Mozaïek in Wijchen op de donderdag
    Meer informatie: www.jeanetgrootjans.nl of bel 06-20337746!

    Jeanet Grootjans - Event Zichtaar
  • Communiceren met impact door Carol Lamers

    Soms is het lastig te communiceren met een naaste, die leidt aan een depressie of manie. In deze workshop experimenteren we met interactievaardigheden, die werken.

    Wat zijn interactievaardigheden?
    Interactievaardigheden zijn al die vaardigheden die mensen gebruiken in de onderlinge omgang met elkaar. Het zijn vaardigheden als bijvoorbeeld luisteren, begrenzen, waarderen, uitleggen, helpen, aansluiten bij de ander, adviseren of ingrijpen. De vaardigheden zijn steeds gericht op het omgaan met een situatie waarin iemand zich bevindt.

    Carol Lamers is trainer, coach en naastbetrokkene van iemand met een bipolaire stoornis. Ze heeft aan den lijve ondervonden hoe lastig het is werkelijk contact te krijgen met iemand met een depressie of manie. Door veel te oefenen en hierin trainingen te volgen, heeft ze geleerd hoe ze kan communiceren met meer impact.
    Dat gunt ze u ook!

    Carol Lamers
    www.deltatrainingen.nl

    Carol Lamers - Event Zichtaar
  • In gesprek met.... Kim Kraaijenzang

    Kim Kraaijenzang is een 34 jarige vrouw, getrouwd en heeft 2 kinderen. De jaren waarin zij zelf cliënt was in de psychiatrie vormen haar herstelverhaal. Passievol en met veel compassie voor zorgverleners weet zij haar ervaring en visie in te zetten bij verschillende organisaties.
    Tijdens het event zal Kim antwoord geven op alles wat u haar vraagt, over haar herstel en haar inzet als ervaringsdeskundige.
    ‘In gesprek met..’
    Tevens zal er een glazen pot bij haar op de sta-tafel staan. Op de aanwezige kaartjes kunt u een vraag, stelling of opmerking schrijven. Gedurende het event zal Kim met een groepje (max. 8 personen) over 1 of meerdere gegrabbelde stukken met u in gesprek gaan en sparren over wat ter tafel komt.

    Kim Kraaijenzang - Event Zichtaar
 

Informatiemarkt

  • Integraal Herstel

    Integraal Herstel biedt ondersteuning voor mensen, die zelf onderkennen verslaafd te zijn of een probleem te hebben op het gebied van verslaving en zich open stellen hier iets aan te gaan doen.
    Zij ondersteunen op een breed spectrum aan verslavingen en bieden een ander levensinzicht. Hierbij vormen integriteit, respect, moraliteit en verantwoordelijkheid belangrijke motieven om verslavingsvrij te gaan leven.
    Integraal herstel maakt daarvoor gebruik van een integrale aanpak, waarbij de mens in al zijn facetten als uitgangspunt wordt genomen.
    Er wordt gewerkt aan sociale, fysieke, geestelijke, emotionele en spirituele ontwikkeling en groei.

    "Integraal Herstel biedt een andere weg naar herstel" 

    Meer informatie: www.integraalherstel.nl en 06-53228124.

    Integraal Herstel
  • RIBW Nijmegen & Rivierenland

    De RIBW Nijmegen & Rivierenland is de expert in de begeleiding van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA). Als het gaat om wonen, dagbesteding en werk. Wij begeleiden met zo'n 550 professionele en betrokken medewerkers circa 1.700 mensen. In een gebied tussen Gennep en Culemborg.

    Onze missie

    Ieder mens heeft het recht deel te nemen aan de samenleving en een betekenisvol leven te hebben. Een ernstige psychiatrische aandoening mag daarbij geen belemmering zijn. De RIBW begeleidt mensen met een ernstige psychiatrische aandoening in hun persoonlijk en maatschappelijk herstel. Dat doen wij bij wonen en participatie. Dankzij onze sociaal psychiatrische begeleiding is de cliënt beter in staat de regie over de kwaliteit van zijn leven te voeren en mee te doen in de samenleving.

    De RIBW zal met medewerkers en clienten aanwezig zijn op de infomarkt.
    Meer informatie: www.ribw-nijmegenrivierenland.nl.

    RIBW logo
  • Zozijn-Op pad

    Zozijn-Op Pad richt zich volledig op de ondersteuning en begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Hersenletsel ontstaat na bijvoorbeeld een ongeval of een beroerte. Compass Op Pad leert je omgaan met de beperkingen die je ervaart door hersenletsel. Zij begeleiden mensen thuis, op het werk of elders. Zozijn-Op Pad werkt volgens de behandelmethode van Hersenz.  

    Tel. 088 - 5753000
    www.zozijn.nl

    Zo zijn-logo
    Op pad-logo
  • Compass GGZ

    Marleen Banken (psycholoog, coördinator Ardennen) vertelt over het Ardennenproject van Compass GGZ:

    Met het Ardennenprogramma haalt Compass GGZ jongeren en jongvolwassenen tussen de 12 en 30 jaar met verslavings-, gedrags of persoonlijkheidsproblemen zes weken uit hun omgeving.

    In de natuur van de Belgische Ardennen wordt de voor hen noodzakelijke gedragsverandering in gang gezet door middel van werken, sporten en communiceren. Door lichamelijk hard te werken, brokkelt de geestelijke weerstand af en komt er ruimte voor verandering. Op die manier groeit het gevoel van autonomie, het zelfvertrouwen, het zelfrespect en het respect voor anderen.

    Marleen zal uitleggen welk type cliënten voor deze behandeling in aanmerking komen, hoe het traject eruit ziet en wat de effecten hiervan zijn, en wat er na deze behandeling gebeurt.

    Nina Beerten (forensisch orthopedagoog, coördinator Vuurtoren) vertelt over de dagbehandeling en dagbesteding van Compass GGZ:

    Compass biedt dagbehandeling en dagbesteding aan jongeren waarbij het onvermogen zelfstandig een dagstructuur en daginvulling te realiseren een leidend onderdeel is van de hulpvraag.

    Het gaat om jonge mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met het vinden van werk of geen idee hebben welke school of opleiding bij hen past en die daarin vastlopen. Ook kan het gaan om jongeren die hulp nodig hebben bij alles wat bij dagbesteding komt kijken, zoals op tijd komen, gefocust blijven op de taak waarmee ze bezig zijn, omgaan met een werkgever, of zaken adequaat aanpakken en afmaken.

    Nina vertelt wat over hoe de dagen op de Vuurtoren eruit zien, welk aanbod we hebben en voor welke doelgroep, en hoe de Vuurtoren omgaat met samenwerkingen met lokale netwerkpartners.

    Compass GGZ
    Tel. 088 - 033 27 02

    compassggz.nl

    Compass Logo
  • Anitha Wagemans van Bureau Ervaringsdeskundigheid

    Als regulier hulpverlener in de psychiatrie heeft Anita ervaren dat ervaringsdeskundigen een andere kijk hebben op ziekte en gezondheid dan de reguliere norm.
    Zij zag steeds meer de kracht van herstel ontstaan bij mensen met een psychische kwetsbaarheid door de inzet van ervaringsdeskundigen.
    Ervaringsdeskundigen begrijpen als geen ander hoe het is om te leven met een psychische kwetsbaarheid en zij weten mensen te ondersteunen om hun persoonlijk herstel vorm te geven, daarmee leveren zij een positieve impact op het welzijn van mensen.

    ♦️Hierdoor is haar missie ontstaan: ervaringsdeskundigen helpen bij het inzetten van herstel als duurzame basisinterventie in Nederland.

    Ervaringsdeskundigen komen het best tot hun recht wanneer er vanuit een “vrije ruimte” gewerkt kan worden, zonder belemmeringen van organisatiebeleid, bureaucratie en prestatiedruk.

    Via Inzetbureau ervaringsdeskundigheid komt gastpreker Remco tijdens het event vertellen over zijn herstel.

    www.inzetbureau-ervaringsdeskundigheid.nl
    Anitha Wagemans   
    Tel. 06-23482334

    Anitha Wagemans
    Inzetbureau logo

Neem contact op

Volg Miranda

Neem contact op

Volg Miranda

My Image