Cursus Borderline

Cursus Borderline

Cursus Borderline

2 keer per jaar start de cursus ‘Mijn client heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis, en nu?'

Heb jij te maken met mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis, als professional? Wil jij meer verdieping, inzicht en concrete handvatten? Dan is deze cursus iets voor jou!

Deze basiscursus bestaat uit 4 interactieve bijeenkomsten met de volgende thema’s:
1. Het hoe en wat van een borderline persoonlijkheidsstoornis
We gaan met elkaar in op de kenmerken en oorzaken van een emotieregulatiestoornis, wat zijn de gevolgen voor het gezin/ jonge kind en waar loop je tegenaan in het contact?
2. Wat gaat er mis in het contact?
Het hoe en waarom van intense stemmingswisselingen en extreem gedrag, wat gebeurd er, welke positie neem je in en wat is het effect?
3. Zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag
Wat is de functie van zichzelf beschadigen, wat gaat er aan vooraf en wat wel en niet te doen bij suïcidaal gedrag?
4. Het aangeven van grenzen
Hoe kan je het beste omgaan met de heftige emoties, welke positie kan je het beste innemen en hoe geef je de verantwoordelijkheid terug?

Wat deze cursus uniek maakt ik dat ik het samen geef met Kim, die als ervaringsdeskundige op persoonlijke wijze zal aansluiten. We zullen samen met jullie op een laagdrempelige wijze ingewikkelde en beladen emoties helder krijgen. Hierdoor krijg je meer grip in de dynamiek en het contact!

Ervaring deelnemer cursus Borderline

‘Ik ben zelfverzekerder geworden in het omgaan met deze problematiek en heb ontzettende genoten van jullie beiden als persoon en de kennis die jullie hebben gegeven!’

Ellen, cursist najaar 2019

Kosten

Kosten: € 599, -. (excl. 21% BTW) Per deelnemer op een locatie in omgeving Wijchen incl. koffie / thee / leesmateriaal / certificaat van deelname.

De cursus kan starten met minimaal 5 deelnemers.

HULPVERLENEN IS VAKWERK: HET GROOTSTE INSTRUMENT DAT JE INZET BEN JIJ ZELF!