Cursus Van drama

tot samenwerking

Cursus Van drama

tot samenwerking

Cursus Van drama tot samenwerking

Heb jij de neiging om als hulpverlener teveel verantwoordelijkheid te nemen en je te laten leiden door de waan van de dag? Vind je het soms lastig hoe je het beste aan kan sluiten bij de client? Kom je soms in een positie terecht waar je niet in wilt komen maar weet je niet hoe je daar uit kan komen? Dan is deze cursus iets voor jou!

Tijdens deze interactieve cursus wordt aandacht besteed aan wat er mis kan gaan in de communicatie met cliënten. Het kan gebeuren dat je soms last hebt van emoties, zoals angst, medelijden, boosheid en onmacht. Je leert bewust te worden van je eigen handelen en welke invloed dat heeft op de ander door met elkaar aan de slag te gaan met de dramadriehoek en hoe je die om kan zetten naar de groeidriehoek. Je gaat meer impact bereiken door echt contact te maken en goed voor jezelf te zorgen op het gebied van eigen wensen en grenzen. Er is voldoende ruimte voor inbreng van casuïstiek die we ter plekke met de drama – en groeidriehoek gaan onderzoeken.

Wat deze cursus uniek maakt ik dat ik het samen geef met Kim, die zelf als client jarenlang in de GGZ ingrijpende situaties heeft meegemaakt en als ervaringsdeskundige vanuit cliënten perspectief een zeer waardevolle aanvulling is. Vanuit haar eigen ervaringen en dagelijkse dingen kan zij als geen ander kan toelichten wat wel en niet helpend is in de communicatie.

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten:
1. Persoonlijke stijlen en kennismaking met dramadriehoek
Wat zijn jouw persoonlijke stijlen, welke neiging heb je om te doen in het contact en welk positie neem je in en wat is het?
2. Van dramadriehoek naar groeidriehoek
Het hoe en wat van je eigen valkuilen en het effect in de communicatie, wat is er nodig om van de drama – naar de groeidriehoek te komen?
3. Hoe te communiceren vanuit de groeidriehoek
Hoe kan je aansluiten vanuit de posities van de groeidriehoek waardoor je meer impact krijgt, hoe blijf je goed voor jezelf zorgen?

Kosten

Kosten: € 450,- (excl. 21% BTW). Per deelnemer op een locatie in omgeving Wijchen incl. koffie / thee / leesmateriaal / certificaat van deelname.

De cursus kan starten met minimaal 5 deelnemers.

Een mooi en verhelderend instrument om meer zicht te krijgen op je handelen en het effect op de ander!

HULPVERLENEN IS VAKWERK: HET GROOTSTE INSTRUMENT DAT JE INZET BEN JIJ ZELF!