Agenda

Agenda

GGZ-café

Yes! Ik heb van de bibliotheek groen licht gekregen om voor de zomervakantie weer te starten met het GRATIS GGZ-café! Ook hierbij houden we met elkaar rekening met de COVID -19 maatregelen en is er plaats voor maximaal 20 deelnemers en is inschrijving verplicht via www.bibliotheek-wijchen.nl/agenda.

Iedereen is welkom in de bibliotheek van 20.00 – 21.30 uur als je geïnteresseerd bent in psychische klachten en er graag iets over wil weten. Na de bijeenkomst kunnen we napraten in de huiskamer van Wijchen, ’t Mozaïek.

Ik ben heel blij met het nieuwe programma voor het najaar waar ik steeds een speciale gast heb uitgenodigd. Het is een gemêleerd gezelschap, van expert, ervaringsdeskundige tot naastbetrokkenen!  

Data.
25 juni: De narcistische persoonlijkheidsstoornis
7 september: Angststoornissen met Linde Notmeijer als gast
15 oktober: Autisme Spectrum Stoornis met Diana Guldenaar als gast
10 november: Bipolaire stoornis met Carol als gast
9 december: Niet aangeboren hersenletsel met Juanita Bakker - Schneyder als gast
11 januari 2021: De borderline persoonlijkheidsstoornis met Kim Kraaijenzang als gast

ggz-cafe

Meer informatie GGZ-data

25 juni: De narcistische persoonlijkheidsstoornis
Charmant, welbespraakt en heel zelfstandig, zomaar wat verschijnselen van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Maar waar ligt de grens tussen 'gezond narcisme' en een stoornis? Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen, en hoe ermee om te gaan?

7 september: Angststoornissen met Linde Notmeijer als gast
Een angststoornis veroorzaakt heftige klachten in het dagelijkse leven zonder dat er direct echt gevaar is, maar is nu ook erg actueel met het COVID-91 virus. Er zijn veel soorten angststoornissen en het komt bij veel mensen voor. Wat zijn de verschijnselen en welke behandelingen zijn er allemaal mogelijk en hoe ermee om te gaan? Als speciale gast vertelt Linde over haar eigen angststoornis en de impact in haar dagelijkse leven.

15 oktober: Autisme Spectrum Stoornis met Diana Guldenaar als gast
We kennen allemaal wel een kind of volwassene met autisme, in de klas op het werk of in je familie of vriendenkring. Maar wat is dat dan, autisme? Diana heeft een zoon met autisme en is daarnaast ook gecertificeerd autismecoach. Vanavond is zij mijn speciale gast. Zij vertelt de impact op het dagelijkse leven en wat er in het hoofd gebeurd bij iemand met autisme met behulp van Brain Blocks.

10 november: Bipolaire stoornis met Carol als gast
Van overdreven vrolijk, hyperactief, en niet te stoppen tot aan somberheid, een depressie en nergens geen interesse meer in hebben. Als je stemming erg wisselt tussen die uitersten wordt dit ook wel manisch depressief of een bipolaire stoornis  genoemd. Als speciale gast vertelt Carol over haar kind met een bipolaire stoornis haar indrukwekkende verhaal, de impact op het gezin, het wel en wee van het dagelijkse leven en hoe daar als ouder mee om te gaan.  

9 december: Niet aangeboren hersenletsel met Juanita Bakker - Schneyder als gast 
Een niet aangeboren hersenletsel heeft veel impact op het dagelijkse leven en is niet altijd van buitenaf zichtbaar is. Wat is een niet aangeboren hersenletsel, wat zijn de oorzaken en verschijnselen en hoe ermee om te gaan? Juanita Bakker neemt ons mee in de nieuwste inzichten. Juanita werkt als sociaal psychiatrisch verpleegkundige (i.o.) bij Thalamus, een polikliniek neuropsychiatrie en heeft jarenlang gewerkt in een kliniek wat beiden onderdeel is van een behandelcentrum voor de behandeling van psychische stoornissen bij mensen met een NAH.

11 januari 2021: De borderline persoonlijkheidsstoornis met Kim Kraaijenzang als gast 
Ineens wisselen van stemming, zeer heftige emoties, impulsief, vastlopen in relaties, vriendschappen, werk, enz. Een borderline persoonlijkheidsstoornis heeft veel impact op de client en de omgeving, zowel bij professionals als naastbetrokkenen. Maar wat is het precies? Wat zijn de oorzaken, verschijnselen en wat wel en niet te doen? Als speciale gast zal Kim Kraaijenzang als ervaringsdeskundige op persoonlijke wijze aansluiten en ingaan op diverse items op dat moment.

 

Als je na het GGZ-café de deur uit gaat met meer stof tot nadenken en begrip, dan heb ik mijn doel al bereikt!

Om goed aan te sluiten bij de cliënt heb je de moed nodig om naar jezelf te kijken.